ADSL

ADSL

ADSL is een snelle internetverbinding via de normale koperen telefoonlijn. U betaalt geen telefoontikken, blijft telefonisch bereikbaar en kunt voor een vast bedrag per maand onbeperkt surfen, e-mailen, chatten etc. U bent meteen online wanneer u de computer aanzet. Inbellen is niet meer nodig.

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. De A in ADSL staat voor asymetrisch. Dit betekent dat de downloadsnelheid niet hetzelfde is als de uploadsnelheid. ADSL maakt gebruik van uw bestaande telefoonlijn. De reeds aanwezige telefoonlijn wordt door een splitter in twee kanalen gesplitst: een voor data-aansluiting en de andere voor stem. De splitter heeft hiervoor ook twee uitgangen: één voor de bestaande telefoonaansluiting en één voor de ADSL-modem.

ADSL is vooral populair geworden doordat de telefoonmaatschappijen gebruik konden maken van hun bestaande netwerk van koperkabels. De telefoonmaatschappijen hoefden per aansluiting slechts enkele componenten te installeren om de ADSL verbinding mogelijk te maken.

Het grootste voordeel van ADSL is dat u onbeperkt snel kunt internetten voor een vast bedrag per maand. Daarnaast kunt u naast internetten ook tegelijk bellen. Tevens is ADSL internet een stuk sneller dan internetten via een traditioneel analoog of ISDN modem. Naast sneller downloaden en surfen, kunt u beter gebruik maken van de Online radio’s en streams.