Internet aanbieders

ADSL

Een internetprovider, ook wel Internet service provider of ISP genoemd is een bedrijf wat diensten verleent op het gebied van internet. De meest voorkomende dienst van een Internetprovider is het aanbieden van hosting (hostingprovider) en het toegang bieden tot het internet, bijvoorbeeld via een inbel- of ADSL-verbinding (Access provider). Andere diensten van een Internetprovider zijn het bieden van toegang tot nieuwsgroepen (usenet), diensten met betrekking tot e-mail, nieuwsbrieven, beveiliging van internetverbindingen, etc.

Met een internetprovider wordt in de volksmond vaak een Access Provider bedoeld. Omdat een internetprovider internet aanbiedt wordt ook vaak de naam internetaabieder. Een internetaanbieder is dus een bedrijf welke tegen betaling bij particulieren of bedrijven faciliteiten biedt om een computer toegang te geven tot het internet. In 1993 was XS4ALL een van eerste commerciële internetaanbieders van Nederland.

Later volgde nog vele andere internetaanbieders die na verloop van tijd weer overgenomen werden of gingen fuseren met andere internetaanbieders. Bekende voorbeelden hiervan zijn @home, Zonnet, Wanadoo, Tiscali, World Online, Ben, Planet, Demon, Speedlink, 12move etc. etc.

Op ADSLprijzen.nl vindt u o.a. de volgende internetaanbieders: